torstai 17. marraskuuta 2011

Ruokaremontti

Nyt kun ikää on jo vähän karttunut, alkaa kiinteiden ruokien maistelu käydä ajankohtaiseksi. Olenkin kovasti miettinyt mitä haluan lapselleni syöttää. Syödäänkö me kaupan valmisruokia vai tehdäänkö itse? Luomua? Kotimaista? Millä ruoalla aloitetaan? Ollaan ainakin näin alkuun päädytty itsetehtyyn luomuruokaan, ei se ainakaan pahasta voi olla. Bataatit on jo ostettu jääkaappiin, mutta sosetta ei ole vielä uskallettu tehdä.

Mites stten se aikuisten ruokailu? Viime lääkärikäynnillä lääkärisetä kysyi miten vanhemmat voivat, muistatteko syödä säännöllisesti? Hmm. Kyllähän me joka päivä jotain syödään, mutta melkein aina se tarkoittaa jotain naposteltavaa. Lämmintä ruokaa ei muka ehdi tehdä, ja joka päivä on sama ongelma, mitä tänään syötäisiin?

Otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja suunnittelin etukäteen viikon ruokalistan. Jokaiselle päivälle yksi lämmin ateria. Käytiin ostamassa viikon ruoka-aineet valmiiksi jääkaappiin niin toteutuskin on helpompaa. Ei pyritty tekemään mitään super-terveellistä ruokalistaa, vaan semmoista mitä tykätään syödä ja mitä on helppo valmistaa. Meidän tämän viikon lista näyttää seuraavalta.

MA: Jauheliha quesadillat
TI: Makaroonilaatikko
KE: Kana-caesarsalaatti
TO: Kasvissosekeitto
PE: Lohimedaljongit ja kermaperunat
LA: Kotitekoinen pizza
SU: Uuniperunat

2 kommenttia:

  1. mun pitänyt kans monta kertaa suunnitella viikon ruokalista etukäteen, koska joka kerta kun ollaan kaupassa niin ei tiedetä mitä oikein syötäisiin.. sit tulee turhan usein ostettua jotain valmisruokia tai muuta epäterveellistä ja kallista.

    VastaaPoista
  2. Meillä oli ihan samanlaista. Ja vielä kun menee nälkäsenä kauppaan niin tulee ostettua tosi paljon kaikkea turhaa. Kannattaa kokeilla sitä listaa!

    VastaaPoista