keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Unikoulu


Meillä on tapahtunut viime aikoina isoja asioita. Yksi näistä on unikoulun aloittaminen. Matilda on vauvasta saakka nukkunut meidän kanssa perhepedissä, ja jo pidempään olin miettinyt että pitäisi jossain vaiheessa opettaa nukkumaan sinne omaankin sänkyyn. Aloitus taitaa olla se kaikista hankalin kohta, meillä sitä pitkitettiin aika paljon, kun pelkäsin että ensimmäiset yöt olisivat ihan pelkkää huutoa.

Viikko sitten meni hieman hermot, kun olin nukuttanut yliväsynyttä lasta yli tunnin, ja lapsi vaan riehui ja karkasi sängystä pois. Sitten riitti. Tyhjennettiin pinnasänky tavaroista (sinne on ollut aina helppo heittää vaatteet säilytykseen..) ja siirrettiin se meidän sängyn viereen. Matilda peiteltiin sänkyyn ja toivotettiin hyvät yöt. Väsymys teki tehtävänsä, sillä tyttönen itki alle kymmenen minuuttia ennenkuin simahti. Voitto!

Tämän jälkeen joka ilta on nukahdettu alle viiden minuutin huudon jälkeen. Itkua on tottakai inhottava kuunnella, mutta olen tosi yllättynyt että tämä on mennyt näin helposti!  Öisin herätyksiä on tullut max. kaksi kertaa, ja jos kello on jo paljon niin ollaan otettu Matilda meidän viereen nukkumaan. En voi muuta kuin suositella!

Kuva täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti