perjantai 24. helmikuuta 2012

Nukutaan - tai sitten ei

http://weheartit.com/entry/22969173

Puhutaan siis nyt päiväunista. Matilda on aina nukkunut hyvin yöllä, tiedän että ollaan onnekkaita siinä suhteessa. Mutta mites ne päiväunet? Kun saavutettiin kunnioitettava yhden kuukauden ikä, niin Matildahan päätti että päikkärit on ihan turhia. Valvottiin päivässä helposti 12 tuntia, saatettiin kyllä ottaa välissä muutamat 10min torkut. Omaa aikaa ei siis päivisin juuri jäänyt.

Suunnilleen 5-6kuukauden iässä päikkärit sitten tulikin ryminällä kuvioihin, ja välillä ollaan nukuttu päivässä kolmetkin yli tunnin nokoset! Äiti kiittä ja ehtii jopä välillä siivota (tai sitten olla koneella). MUTTA, tällä viikolla on pahasti alkanut näyttämään siltä että ne unet ei enää maistu. Nukkumaan meno on kamalaa venkoilua, vaikka selvästi näkee että toista väsyttää. Unilta herätään viimeistään puolen tunnin päästä. Sängystä kuuluu iloista jutustelua ja unien jatkamisesta ei tule mitään.

Nyyh, hyvästi oma aika - tavataan taas!

4 kommenttia:

  1. Voih, kuulostaa niin tutulta! Rasmus on myös nukkunut aina huonosti päiväunia. Välissä oli kausi kun nukuttiin jopa kahdet reilun tunnin mittaiset päiväunet, mutta nyt niistä ei oo enää tietoakaan.. Hyvä jos yhteensä tunnin nukkuu päivässä. Oma aika olis kyllä joskus kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää rytmit vaihtuu aina niin nopeasti ettei pysy mukana. Toivotaan että ne päiväunet löytäisi tiensä kummankin luo :)

      Poista
  2. I feel you, joku multa just kysyikin, että miten ehdit tekeen päivisin mitään, kun Tiltu nukkuu yleensä max. 30 min kerrallaan. Siinäpä se, en ehdikään. Olis ihan luksusta, jos joka päivä olis vaikka kaks tuntia putkeen omaa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä vielä joskus.. Matilda vaatii kanssa hereillä ollessaan kokoajan seuraa, sillon ei voi tehdä oikeen mitään muuta kun istua vieressä. Ainoa oma aika onkin sitten yöllä, ja tuleekin aina valvottua vähän turhan myöhään.

      Poista